NE tedd tönkre arcbőröd! A stressz nem megoldás ...

Hogy vagy?! Koránkelés, kávé, gyors reggeli, rohanás a munkába, feladatok, stressz, gyomorideg, az ebéd kimarad, telefonok? A mindennapjaid rész lett a stressz? Foglalkozol arcod ápolássával, tegyél mindennap bőröd egészségéért?

 

... feszült várakozás a dugóban, bevásárlás, házimunka, este egy pohár bor, hogy lelazulj kicsit, 6, jó esetben 7 óra alvás, majd csörög az óra és indul minden elölről?
Elcsigázva, fakó arccal kémleled a karikákat a tükörben, a meggyötört napok nyomait a szád sarkában, homlokodon. Tizen-, huszonévesen még nem jelentett gondot az arcbőröd regenerálása egy-egy hosszúra nyúlt nap, ne adj isten buli után: némi szappanos hidegvízzel könnyűszerrel leheltél életet álmos bőrödbe, arra az estre pedig, ha beütött a pattanás-para ott volt a jó öreg tonik…


„Jó öreg…” visszhangzik fejedben, miközben sminkkel próbálod elfedni a hajszoltság és stressz nyomait bőrödről: hidratáló, majd rá az alapozó, korrektor, púder, pirosító, szempillaspirál, már a gondolatba belefáradsz, de csinálod, végülis ebben a nagy, szmoggal teli városban a minőségi smink védőpajzs a szennyeződések ellen.

Aztán, amint ebédszünetben újra tükör közelben frissítenéd a toaletted, rájössz: sminkelhetsz akárhogy, a fáradtság okozta stresszes arcbőrrel nem tudsz mit kezdeni. A bőrünk elsődleges védőpajzsunk a külvilággal szemben, folyamatos igénybevételnek, stresszhatásnak van kitéve még akkor is, ha épp a legszebb, legörömtelibb pillanatainkat éljük át, így nem meglepő, hogy a hajszolt életritmusról szinte azonnal és egyértelműen árulkodik az arc. Ilyenkor lép elő, hogy mennyi időt szakítas az arcápolásra.


Mik a stresszes arcbőr tünetei?

A megereszkedett, száraz bőr, karikás szem, szarkalábak, fakó arcszín, mély homlokbarázdák, ehhez dohányosok esetében hozzájönnek a tág pórusok, a sárgás elszíneződések… Egyik sem kenegeti a nők hiúságát. Ma már ugyan rendkívül széles azon smink- és szépségápolási készítmények tárháza, amelyek ideig-óráig megoldást nyújtanak a stresszes arcbőr felfrissítésére, de mint ahogyan testünk számára is állandó táplálékot szükséges biztosítunk ahhoz, hogy erős, egészséges és energikus maradhasson, a bőrápolásban sincs ez másként.
Ne aggódj, ha a sok teendő közepette nincs időd órákat zárt fürdőszoba ajtó mögött szépségápolással tölteni, már ha csak napi 10-15 percet dedikáltan a bőröd, tested ápolására fordítasz felér egy wellness élménnyel és ezáltal csökkentve a stresszhatást, nagyon rövid időn belül látványosan ragyogó bőrrel hálálja meg a kényeztetést! Az egészséges bőr titka: a rendszeres bőr- és arcápoláson múlik, nem azon, hogy megvárod a problémát és akkor kissebb vagyont elköltve kozmetikumokra és kezelésekre próbálod helyrehozni a kárt.

Stressz tünetei

 

Milyen termékeket érdemes választanod?

Az egészséges életmód fogalmának begyűrűzésével, nincs olyan nő, aki ne tudná betéve, hogy mely alapanyagokat jobb kerülni, annak érdekében, hogy az étel, amelyet magunknak, párunknak, családunknak készítünk valóban egészséges és táplálékban gazdag legyen. Ha ételeinkről van szó egyre nagyobb gondot fordítunk arra, hogy kerüljük a kemikáliákat, a tartósítószereket, az adalékanyagokat fittségünk, egészségünk megőrzése érdekében. Mitől lenne másabb a vezérelv, ha a bőrápolásához használt kozmetikumokról, vagy vitaminkészítményekről van szó? A mesterséges adalékanyagoknak épp úgy nincs keresnivalójuk az arckrémedben, mint a tányérodon!

Vannak azon kevesek, akik az önmegtartóztató életmódra esküsznek, a stressz nem a hétköznapjaik része, káros szenvedélyeket kerülik és a meditáció pajzsa mögül üde bőrrel egészséges bőrrel szemlélik a mindennapokat;  de legyünk őszinték a legtöbbünk ennél jóval hajszoltabb hétköznapokat él és kikapcsolódásként szereti a kicsit hedonista, önfeledt pillanatokat is megélni: szíves örömest átadjuk magunkat a nőiség bolondériáinak, önként áldozunk a legújabb smink trendek előtt, bár tudjuk, hogy nem lenne szabad, de jól esik egy szál cigi a kávéhoz vagy a kollégákkal pár perc szünet erejéig a teraszon; néha azért maradunk ébren hajnalig, hogy legyen idő egy csajos traccsparty-ra némi bor kíséretében, de az is természetes, hogy az éjszaka közepén felkelünk megnyugtatni babánkat vagy felórával hamarabb állítjuk be az ébresztőt, hogy mire felébred szerelmünk, már gőzölögjön a friss kávé… és ez mind nyomot hagy az arcbőrödön.

Ha Te is inkább az utóbbi csoportba tartozol, még nagyobb gondot kell fordítanod a szépségápolásra és arcápolásra, tisztítás-tonizálás-hidratálás aranyhármasán túl érdemes olyan rutint kialakítanod, amely illeszkedik életformádhoz, életritmusodhoz, melyhez olyan termékeket kell válassz, amelyek nem sokkolják bőrödet felesleg és mesterségesen előállított adalékanyagokkal.

Sokan esküsznek a házi praktikákra, azonban nem mindenkinek van ideje, türelme pepecselni, kísérletezni a természetes hozzávalókkal. Ebben az esetben is fontos, hogy külön gondot fordíts a megfelelő termékek kiválasztására, hogy elkerülhesd a nem kívánt következményeket, mint pl. a különböző kemikáliák okozta allergén reakciók.

A legjobb alternatíva a természet kincseiből merített gondoskodás, olyan natúr készítmények kínálta kényeztetés a testnek, amely a legősibb tudásokból merítve kínálja a modern kori luxus élményét, tisztán növényi forrásból kinyert, természetes hatóanyag alternatívákkal.

Szóval, hogy vagy? És a bőröd?!

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőkézből a legtermészetesebb arcápolás, szépségápolás és bőrápolási trendekről, tippekről, hogy az arcodra legyen írva: jól érzed magad a bőrödben, egészséges a bőröd!

Szemránc