Milyen hatással van a dohányzás a bőrödre?

A dohányzás általánosságban korai bőröregedést okoz: korunknál akár húsz évvel öregebb lehet bőrünk

Számtalan tanulmány született, melyben azonos genetikai állomány, de eltérő életkörülmények között élő ikerpárokat vizsgáltak. Itt egyértelmű volt a válasz: a stressz és az alkohol mellett a dohányzás a "leg-bőröregítőbb" tényező.

Ráncok. Nem csak a kifejezetten cigarettaráncnak nevezett száj körüli barázdák alakulnak k, de a bőr általános egészségromlása korai ráncosodáshoz vezet az arc és a test területén egyaránt.

A kollagén rostok előállításához a szervezetnek szüksége van a C-vitaminra. A cigarettában lévő káros anyagok megkötik a C-vitamint, így nem jut elég a szervezetnek, ennek következtében a kollagén rostok szintézise csökken. A kollagén rostok víz által duzzadnak, ez a képességük a bőr feszességének megtartásában játszik szerepet. Ha a kollagén rostok száma csökken vagy "hibás" rostok jönnek létre, nem tud a bőr megfelelő mennyiségű vizet megtartani, aminek következtében petyhüdtté, megereszkedetté válik a test teljes területén. Az arc elveszíti kontúrját, így optikailag is öregszik.


A vérerek szűkülése általi rossz keringés a bőr regenerálódási képességének csökkenését is okozza. A hám sérülésénél lassulnak a hámképző folyamatok, a gyógyulási idő elnyúlik és a maradandó hegek kialakulásának valószínűsége megnő.( Vérerek szűkülését nagyban gátolja a Q10 )

  • Az aknés (pattanásos), illetve gyulladásra hajlamos érzékeny, rosacheas bőrökre nem csak az aktív, de a passzív dohányzás is rosszul hat. A füst károsanyag tartalma mellett, nehezíti a bőrlégzést, eltömíti a pórusokat. A bőr nem jut elegendő friss oxigénhez se a vérkeringés által, se a bőrlégzés által, így a megtelepedő baktériumok szaporodását a gyengült védgát nem tudja megakadályozni.

( Az aknés pattanásos bőrre nagyon jó hatással van az A vitamin)

  • Bőrrák kockázata megnő

Amennyiben egy átfogó komplex vitamint keresel, hogy a dohányzás mellékhatásait enyhíthesd akkor ajánljuk neked a Smoke vitamint, amit kifejezetten olyan összetevőkből alkottunk, amelyek a fenti problémákra választ nyújtanak.

Forrás: http://acskrisztina.hu/a-dohanyzas-borre-gyakorolt-hatasai/