Csak kozmetikumokkal nem fogunk átütő sikereket elérni a bőrápolásban

Pusztán kozmetikumokkal nem tudsz átütő sikereket elérni a bőrápolásban

Egyrészről nagyon fontos, hogy a bőrünket megfelelően ápoljuk és tisztítsuk, de az egészséges bőr és test leginkább az egészséges „bensőből” ered, ha fogalmazhatok így.

Ha testünkben minden a megfelelő módon zajlik, a szerveink megfelelő módon végzik a feladatukat akkor nagy valószínűséggel a bőrünk is egészséges lesz.

Azonban ha nem ápoljuk megfelelően kívülről, akkor nagyot ronthatunk az egészséges és szép látványon, de valószínűleg betegek nem leszünk a hiányától, esetleg nem annyira szépek. A jól kiválasztott, bőrünknek megfelelő kozmetikumokkal nagyot dobhatunk a külsőnkön az biztos, de visszatérő az állandó kérdés és kétség, hogy jók-e a táplálék-kiegészítők az egészségünk, fenntartásához vagy nem.


Vannak akik a „sok gyümölcsöt, zöldséget evő hívők”, vannak a „Bio” pártiak, vannak a „Húsimádók”, vannak a „Vegák és Vegánok” és még biztos hozzá tudnátok tenni számos ilyen-olyan táplálkozási szokásokat követő embereket, akik mindannyian azt vallják, hogy az ő igazságuk a legjobb mindenkinek. Előre szeretném leszögezni, hogy semelyik oldalra sem kívánok állni ebben a kérdésben, találkoztam már olyan személlyel, aki majd kicsattant az egészségtől és gyönyörű bőrrel rendelkezett vegetáriánusként, és találkoztam már ennek az ellenkezőjével is.

Hiszem, hogy nem vagyunk egyformák, és elhiszem a sikereket mindegyik terület „hívőinek”.

Kétségem sincs abban, hogy valamelyikünknek ez a jó, valamelyikünknek az, de vegyük a fáradtságot ahhoz, hogy megfigyeljük saját testünk működését energia szintjét és állapítsuk meg, hogy nekünk mi a jó!

Egy biztos, a génmódosított és vegyszermentes zöldségek fogyasztásának nélkülözésével mellé nem lövünk, az már érdekesebb kérdés, hogy ehhez fehérjeként halat, vöröshúst vagy fehérhúst esetleg hüvelyeseket eszünk, ezt mindenkinek a saját tapasztalatára és egyéni ízlésére bízom.

A vitaminok és az ásványi anyagok bevitelével már nehezebb dolgunk van. Sokan meg sem tudjuk figyelni a testünk és bőrünk állapotát akkor, amikor megfelelő mennyiségű vitaminhoz és ásványi anyaghoz jut. Egyszerűen, azért mert soha nem kapott elegendőt egyikből sem. Nagyon szeretem a zöldségeket és gyümölcsöket, és mindenkit bíztatok, hogy sokat egyen belőlük, de sajnos képtelenség annyit enni, amennyire a testünknek valóban szüksége van és az is hozzátartozik, hogy a gyorsan érlelt vagy "rohasztással" érlelt gyümölcsöt messze nem tartalmaznak annyi és olyan tápértéket képviselő asványi anyagot és vitamint mint mondjuk 20-30 évvel ezelőtt. Ezért higgyétek el, hogy nincs olyan ember, aki képes annyi zöldséget és gyümölcsöt magához venni, amennyivel ténylegesen jól érzi magát a teste.

Ha kételkedsz a minőségi vitaminok és ásványok fogyasztásával kapcsolatosa, akkor azt mondom próbáld ki bátran, tapasztald meg magadon és meg fogsz, döbbeni, sőt le fog esni az állad a változástól. Adj magadnak 4 hetet az életedből és utána nézz szembe az új önmagaddal :) 

Ezen az oldalon főként a szépségápolásra a bőrápolásra valamint komolyabb betegségek prevenciójára helyeztük a hangsúlyt, de mindenkit bátorítok, hogy szedjen vitaminokat és ásványi anyagokat a szépségéért és főként az egészségéért.

Merjünk kísérletezni, próbálgatni és megtalálni, hogy számunkra melyik márka, melyik típus a legjobb. Nem kérdés, hogy szükségünk van rá, az lehet kérdés, hogy melyikre, mennyire és mikor.

Én személy szerint hyaluronsavat fogyasztok, kenek, a multivitamint soha nem hagyom ki, Q10, spirulina, C-vitamin az étrendem állandó szereplői.

Nagy szeretettel ajánlom minden egészséges táplálkozni és szépülni vágyónak!